Sposób przygotowania

Mąkę przesiać, dokładnie posiekać z masłem. Dodać 5 dag cukru, szybko zarobić kruche ciasto. Owinąć w folię, włożyć na 1-2 godziny do lodówki. Rozwałkować placek, wyłożyć nim okrągłą formę lub tortownicę. Wstawić do piekarnika na 10 minut. Piec w 200 stopniach. Twaróg zmiksować na jednolitą masę, połączyć ze śmietaną, żółtkami, budyniem i pozostałym cukrem. Ostrożnie wymieszać z pianą z białek, wyłożyć na podpieczony kruchy spód. Na masie twarogowej położyć umyte i wydrylowane czereśnie. Piec około 50 minut w temp. 190 stopni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !