Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwona kapusta zżurawiną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 300 g
Goździki całe Prymat 3 szt
wino czerwone wytrawne 1 szklanka
masło 2 łyżki
Cynamon mielony Prymat 1/4 łyżki
ocet winny 1/2 szklanki
cukier brązowy 1/4 szklanki
olej roślinny 1 łyżka
sól do smaku
tymianek 1 łyżeczka
kapusta czerwona 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwona kapusta zżurawiną

Przygotować kapustę( umyć i poszatkować), wypłukać żurawinę. masło rozpuścić dodać olej,kapustę, cynamon i goździki. Smażyć ok 5 min a następnie wlać wino i dodać żurawinę. Dusić 30 min dodać cukier i pod koniec ocet. Przyprawić solą i tymiankiem.

Podawać na zimo lub na ciepło do dań mięsnych

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

tonia 03.02.2012 11:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak