Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

filet kurczaka w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 2
piwo puszka
maka pszen 30 dag
jajko 1
sól
gyros przyprawa
curry
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: filet kurczaka w piwie

Filety kroimy na mniejsze części, lekko tłuczemy. Przygotowujemy ciasto jak na naleśniki tylko zamiast mleko wlewamy piwo. Mąkę, jajko i przyprawy wsypujemy do naczynia, zalewamy piwem i miksujemy robotem na średnio gęste ciasto. Do gotowego ciasta wkładamy filety. Wkładamy do lodówki na ok 1h. Następnie na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy filety wyciągnięte z ciasta. Pychota:) podawać z sałatkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak