Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki nadziewane pieczarkami i mięsem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 szt
pomidor 1 szt
ogórki 2-3 szt
olej 2 łyżki
chrzan tarty 1 łyżeczka
przyprawa kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 1 łyżka
mąka 1 łyżka
cukinia 1 szt
filet z kurczaka 1 pieczony

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki nadziewane pieczarkami i mięsem

Ogórki przekroić na pół, wydrążyć miąższ i obgotować w wodzie z dodatkiem vegety. Na patelni rozgrzać olej, wsypać posiekaną cebulę i zeszklić. Następnie dodać pokrojoną w kostkę cukinię i pieczarki. Dusić pod przykryciem około 10 minut. Pod koniec dodać pokrojone w kostkę pomidory i mięso, gotować przez chwilę. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć z farszem, zagotować, dodać chrzan, przyprawić do smaku. Przygotowanym farszem napełnić ogórki, włożyć do naczynia żaroodpornego i zapiec w gorącym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.06.2013 20:31
Fajny pomysł na ogórki.
olkaaa 26.05.2013 12:26
wyglądają ciekawie
banditka 29.11.2011 13:45
apetyczne
maadzia19 16.11.2011 10:16
pomysłowe
przejs 14.11.2011 07:59
Ciekawy pomysł. Ostatnio koleżanka mi polecała świeże ogórki na gorąco, a takie nadziewane brzmia jeszcze ciekawiej.
Iwona51
Iwona51 13.11.2011 11:19
super
Gosia40 13.11.2011 11:10
Ciekawa propozycja)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak