Sposób przygotowania

Do rondelka włożyć masło, wlać miód i chwilę podgrzewać. Następnie wsypać cukier puder i mieszać do rozpuszczenia. Odłożyć do ostudzenia. Sodę wymieszać z kilkoma łyżkami mleka. Do reszty mleka wbić jajka i zmiksować. Następnie wlać masę miodową, sodę wymieszaną z mlekiem oraz mąkę, wymieszać. Gotowe ciasto wyłożyć do przygotowanej formy. piec w temp 180 stopni około 40 minut. Po ostudzeniu przekroić tak aby powstały 2 blaty. MASA. Śmietankę zagotować, ostudzić. Zimną ubić razem ze śnieżką, dodać wiórka kokosowe, adwokat i delikatnie wymieszać. 3/4 masy wyłożyć na 1 blat, wyrównać i przykryć drugim blatem. Pozostałą masą posmarować po wierzchu. Ozdobić według uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Pyszne ciasto, robię bardzo podobne choć bez kokosa, gdyby nie to, ze już mam ciasto na dzisiaj to juz bym je robiła :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    świetne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ojej,ale pyszności,mniam ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    świetny przepis,zabieram do siebie
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    świetny przepis,zabieram do siebie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smacznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowite ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smakowite ciacho.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !