Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarkowe zapienkanki z sosem czosnkowym.

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb pełnoziarnisty 3 kromki
pieczarki 6 sztuk
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżeczka
majeranek 1 szczypta
sól 1 szczypta
smietana 18% 2 łyżki
bazylia 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarkowe zapienkanki z sosem czosnkowym.

Pieczarki kroimy i z ząbkiem czosnku, cebulą, szczyptą soli i pieprzem smażymy na maśle. Układamy na chlebie lub bułeczkach pełnoziarnistych, posypujemy serem i zapiekamy 10 minut w 150 stopniach do momentu zapieczenia się sera. Przygotowujemy sos: śmietanę mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i szczyptą soli. Doprawiamy majerankiem i bazylią. Polewamy zapiekanki sosem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 02.04.2012 08:56
fajne
PaniMISIOWA 11.12.2011 12:12
pyszności!
Maniek2 05.12.2011 21:33
smaczne
IlonaAlbertos 04.12.2011 19:55
Bardzo apetycznie wyglądają.
Poison1988 25.11.2011 23:28
koniecznie muszę wypróbować przepis :)
Monika193
Monika193 24.11.2011 13:59
ciężko mi wchodzić w Twoją księgę, bo zawsze potem idę do kuchni, ogromny szacunek.
joanna77 23.11.2011 16:40
mniamniuśne
Robert10 22.11.2011 17:18
świetna propozycja
jeta72 21.11.2011 22:28
pyszne
M-W 19.11.2011 13:53
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak