Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana, duszona w sosie pomidorowym.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 sztuki
mięso mielone wołowe 0,3 kg
Majeranek suszony Prymat 1 szczypta
pietruszka zielona 1 pęczek
pomidory krojone z puszki 1 puszka
sól do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1 szczypta
masło 0,5 kostki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka
tymianek 1 szczypta
ząbek czosnku 1 szt.
ryż 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana, duszona w sosie pomidorowym.

Z papryki wycinamy środek. Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Mięso mielone łączymy z ryżem, dodajemy wyciśnięty czosnek, tymianek, majeranek, pietruszkę, paprykę słodką i sól do smaku. Napychamy paprykę, aż po same brzegi farszem i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie w rondelku rozpuszczamy masło i obsmażamy odrobinkę paprykę z każdej strony, po czym wrzucamy pomidory z puszki wraz z sokiem i uzupełniamy do połowy wysokości papryki wodą, dodajemy czarny pieprz i szczyptę majeranku, solimy do smaku. Dusimy pod przykryciem przez 30-35 minut na średnim ogniu. Podajemy jako samodzielną potrawę lub jako przystawkę ( z mniejszych papryk). Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 31.03.2012 12:59
ciekawy przepis
Izabela28 11.12.2011 13:45
pyszności:)
jeta72 27.11.2011 00:05
smaczna
Wafelek2601 21.11.2011 04:11
wygląda super
M-W 19.11.2011 13:54
świetna
Natalia/tubisiek 14.11.2011 13:15
muszę spróbować taką zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak