Sposób przygotowania

Z papryki wycinamy środek. Ryż gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Mięso mielone łączymy z ryżem, dodajemy wyciśnięty czosnek, tymianek, majeranek, pietruszkę, paprykę słodką i sól do smaku. Napychamy paprykę, aż po same brzegi farszem i odstawiamy na 30 minut do lodówki. Po tym czasie w rondelku rozpuszczamy masło i obsmażamy odrobinkę paprykę z każdej strony, po czym wrzucamy pomidory z puszki wraz z sokiem i uzupełniamy do połowy wysokości papryki wodą, dodajemy czarny pieprz i szczyptę majeranku, solimy do smaku. Dusimy pod przykryciem przez 30-35 minut na średnim ogniu. Podajemy jako samodzielną potrawę lub jako przystawkę ( z mniejszych papryk). Smacznego!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !