Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowa zupa krem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
cebula 1
czosnek 2 ząbki
oliwa 4 łyżki
tymianek 1/2 łyżeczki
cukier
Liść laurowy suszony Prymat
bulion 1,5 szklanki
bazylia 1/3 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowa zupa krem

Cebulę i czosnek obrać, posiekać, zeszklić na oliwie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić, dodać do cebuli. Zalać bulionem, przyprawić solą, pieprzem, cukrem i tymiankiem, gotować około 20 minut. Bazylię pokroić w wąskie paski. Zmiksować zupę, rozlać do talerzy i udekorować bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 13.11.2011 19:47
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak