Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rodzynkowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa
mleko 1/2 l
żółtko jajek 4-5 szt
cukier kryształ 7 łyżek
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka
masło 250 g
kawa rozpuszczalna 2 łyżeczki
Polewa:
rodzynki 20 dkg
czekolada mleczna 2 szt
rum 1 duży kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: rodzynkowiec

Przepisy biszkoptow na mojej stronie;)Masa:z mleka żółtek cukru mąki ugotować budyń,ostudzić.Masło utzrec dodawać ostudzony budyn,mase podzielić na 2 części i do jednej dodać kawę rozpuszczoną w odrobince wody.Polewa: rodzynki namoczyć na noc w rumie.rozpuścić czekolady w odrobinie mleka i dodać dodzynki bez rumu.potem przekładamy: ciemny biszkopt,rtoszkę dżemu, masa ciemna, jasny biszkopt,jasna masa i polewa z rodzynkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak