Sposób przygotowania

Mięso wymieszac z marchewką i białą kapustą startą na tarce o grubych oczkach.Dodac jajka ,bułkę tartą ,natkę pietruszki posiekaną ,doprawic do smaku.Formowac wilgotnymi rękami małe klopsiki i układac na tacce.Odsmażyc na oleju z każdej strony .Można spróbowac czy są dobre po prostu próbujac jeden klopsik.Sos pieczeniowy rozprowadzic w zimnej wodzie i zagotowac .Odsmażone klopsiki wrzucic do gotowego sosu .Podawac do młodych ziemniaczków lub do makaronu np. świederki .

Spróbuj również

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    podobaja mnie sie
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    A jak dodasz do tego ryż to będziesz miała gołąbki tzw siekane bez zawijania w kapustę:)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo lubię klopsiki i kombinuję z nimi na różne sposoby.
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    A jak ich dużo ! :)
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    można odsmażyc i zamrozic pózniej tylko wyciagnac, wrzucic rozmrożone do sosu i szybkie danie gotowe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetyczne...
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    uwielbiam takie
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    uwielbiam takie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    bardzo apetyczne:)
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię takie klopsiki mielone

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !