Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1
pieczarki 30 dag
papryka 1/2
marchewka 1
ryż 1 szklanka
cebula 1
olej
sól
pomidory 3
czosnek 2 ząbki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z pieczarkami

Z kapusty wycinamy głąb, gotujemy kilka minut, wyjmujemy, a kiedy przestygnie, zdjąć kolejne liście. Posiekać pieczarki, cebulę, paprykę i marchewkę, podsmażyć na oleju. Dodać ugotowany ryż, przyprawić do smaku i zawinąć w liście kapusty. Udusić. Pomidory umyć, pokroić na kawałki, poddusić i przetrzeć. Następnie dodajemy masło, ząbki czosnku i podgrzewamy. Sosem polewamy gołąbki i posypujemy bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 15.11.2011 22:06
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak