Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż op
cebula 1
mięso mielone 1\\2kg
pieczarki kilka
kapusta biała główka
sól
pieprz
przyprawa do potraw
margaryna

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Ryż w woreczku wrzucić na wrzącą wodę i ugotować według przepisu w osolonej wodzie.Kapustę ugotować ,ściągać z główki liście.Mięso mielone podsmażyć z cebulą na margarynie.Usmażone mięso wymieszać z ryżem,doprawić przyprawami do smaku,nakładać na liście kapusty i zwijać.Gołąbki układać w rondlu zalane wodą z jarzynką.Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 200C i piec około 1godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak