Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
sól do smaku
mleko 1/2 szklanki
masło 3 łyżki
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane

Obrane, pokrojone ziemniaki ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić, ugnieść tłuczkiem do ziemniaków. Do gorących dodać masło i mleko, wymieszać. Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie dosolić. Podawać do obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 09.10.2013 22:13
coś dla moich dzieci
teresa18 18.07.2013 17:16
takie bardzo lubię
Wacław 06.09.2012 08:32
lubię takie !
Beatris 20.06.2012 22:32
Robię czasami podobne.
DanutaS 10.02.2012 10:29
takie jest najlepsze
IrenaM 03.02.2012 18:22
z masełkiem najlepsze :)
mic 28.01.2012 12:45
dobre na obiad
Dorian 22.12.2011 08:26
pycha
mic 23.11.2011 10:26
moj tata lubi
Natalia37
Natalia37 12.11.2011 19:09
pycha
Weronika_eM 12.11.2011 19:08
uwielbiam puree ziemniaczane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak