Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycel cielęcy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 50 dag
jajko 2
masło 2 łyżki
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycel cielęcy

Z mięsa, namoczonej i odciśniętej bułki, 1 jajka i 1 łyżki stopionego masła wyrobić gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Rękoma zwilżonymi w wodzie formować sznycle o grubości ok 1,1/2 cm. Sznycle panierować w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron po 5-6 minut. Dosmażyć na małym ogniu, kładąc na wierzch masło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 09.04.2012 12:17
wygląda apetycznie
Agnieszka/picola 09.04.2012 12:17
wygląda apetycznie
agnieszka214 24.11.2011 07:51
mniam
Natalia37
Natalia37 12.11.2011 19:10
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak