Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki \"Dauphine\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 75 dag
żółtko jajek 2
masło 1 łyżka
gałka muszkatołowa
sól
Na ciasto parzone:
mąka 10 dag
woda 1 szklanka
masło 2 łyżka
jajko 1
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki \"Dauphine\"

Ziemniaki ugotować, zemleć. Wymieszać z żółtkami, masłem, przyprawić. Gotować wodę z masłem, dodać mąkę. Ostudzić, dodać jajko, utrzeć. Masę ziemniaczaną wymieszać z ciastem parzonym. Robić kulki i smażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak