Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ser smażony z kminkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1 litr
biały ser 60 dag
sól 1 łyżeczka
masło 1/3 kostki
żółtko jajek 1
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kminek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ser smażony z kminkiem

Ser kruszymy na kawałki, a mleko należy zagotować. Do mleka wsypujemy sól i dodajemy ser. Całość gotujemy ok. 10 minut, by następnie odcedzić przez sito. Masło roztapiamy w rondlu, dodajemy odcedzony ser oraz żółtko i dobrze mieszamy. Wsypujemy sodę i kminek. Stale mieszamy i gotujemy jeszcze parę minut, aż masa zgęstnieje. Ser przekładamy do szklanego pojemnika i odstawiamy w chłodne miejsce do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 21.05.2012 15:12
Ekstra pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak