Sposób przygotowania

Twaróg miksuję z cukrem i jajkami. Kawę rozpuszczam w śmietance i lekko podgrzewam, aż do rozpuszczenia się kawy. Przestudzoną śmietankę dodaję do masy serowej. Dodaje likier i 1 dużą łyżkę mąki pszennej.Do papilotek na muffiny kruszę zwykłe herbatniki. Wypełniam papilotki masą do 3/4. Piekę ok.35min w dobrze nagrzanym piekarniku. Na samym dnie piekarnika ustawiam naczynie żaroodporne z wodą. Po upieczeniu serniczki opadają, jak każdy mój wyrób sernikowy, ale jak mówią niektórzy - tak ma być!
Serniczki dekoruję masą truflową Bakalland i pestkami dyni i orzechami w miodzie. Palce lizać!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !