Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Łososiowe wstążki makaronowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 1 paczka
łosoś wędzony plastry 1 paczka
szpinak mrożony 0,3 kg
ser żółty 0,3 kg
masło 3 łyżka
pieprz szczypta
sól szczypta
oregano szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Łososiowe wstążki makaronowe

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy z oliwek (aldente). Na patelni smażymy na maśle pokrojonego w paski łososia. Dodajemy gniazda szpinakowe, sól, pieprz i oregano - do smaku. Smażymy 10 minut na wolnym ogniu. Ser trzemy na wiórki i dodajemy do szpinaku z łososiem na patelni. Makaron wyciągamy na talerz i robimy gniazdo, w które nakładamy szpinak i łososia z patelni. UWAGA! Można zostawić kilka kawałków z łososia by posypać gotowe danie. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 21.01.2013 08:22
wygląda na smaczne danie
rjustysia 26.11.2012 10:35
Zdrowie w pięknych kolorach na talerzu :)
Angelika10 18.11.2012 00:33
mniam
Margo1 09.11.2012 00:05
super wyglądają
ALAGOR 26.10.2012 17:16
polecam - letnie przyjemne danie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak