Sposób przygotowania

Do mięsa mielonego (wieprzowo-wołowe) dodajemy 2 jajka, namoczoną i odsączoną bułkę, zupę cebulową w proszku, sól, pieprz, curry, papryka słodka (do smaku) i 4 łyżki wody. Całość mieszamy i formujemy pieczeń. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym wyłożonym folią aluminiową (posmarowaną oliwką z oliwek) na dnie. Pieczemy około godziny w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. 10 minut przed wyjęciem zdejmujemy wierzchnią część naczynia żaroodpornego. Smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Rzymianina zatrudniłeś w kuchni?
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    sam czulem sie jak Pretorianin ;D
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    hehe ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !