Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki bananowo-piwne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna do pieczenia 2 kostka
piwo jasne 0,25 piwo
cukier wanilinowy 1 opakowanie
mąka 1 kg
banan 0,5 kg
polewa czekoladowa 1 paczka

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki bananowo-piwne

Pół kg mąki mieszamy z margarynami i cukrem wanilinowym. Dodajemy szklankę piwa i dosypujemy mąki by otrzymać konsystencję ciasta makaronowego. Ciasto kroimy na kwadraty 10x10cm i zawijamy w nie kawałki bananów. Wkładamy gotowe zawiniątka na blasze do rozgrzanego piekarnika (150-200 stopni C). Pieczemy 15-20 minut. Po wystygnięciu ciastek - polewamy czekoladą. Smacznego!!! ;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 08.01.2017 11:15
Robię podobne ale zazwyczaj z powidłami albo serem.
ALAGOR 26.10.2012 17:22
mega proste, tanie i wydajne danie ... najlepsze gdy spodziewasz sie gosci ;)
Aleksandraa 16.10.2012 20:27
brzmi kusząco
annagebalska 05.10.2012 08:42
ciekawy pomysł
pacpaw 28.09.2012 23:55
męski miks

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak