Sposób przygotowania

Drożdże rozrabiamy z cukrem w 4 łyżkach wody. W oddzielnej misce mieszamy mąkę, sól, otręby, słonecznik i zalewamy 4 szklankami letniej wody. Mieszamy, aż uzyskamy ciasto. Dodajemy rozrobione drożdże i mieszamy. Ciasto rozprowadzamy łyżką po natłuszczonych i posypanych otrębami blaszkach (jak do pieczenia babki). Dodajemy śliwki - wedle uznania. Wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy godzinę od uzyskania temperatury 200 stopni celsjusza. Smacznego

Komentarze

  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    Podoba mi się ten przepis, na pewno wypróbuję, dzieki.
  • 3
    original
    Opublikowano

    sara1

    apetyczny chlebek
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    Za sam tytuł przepisu już oddałam głos :D<br> Teraz czytam i oglądam zdjęcia i muszę powiedzieć, że bardzo ciekawy przepis :)<br>podoba mi się! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    pyszny chlebuś, bardzo ładnie zdjęcia:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ALAGOR

    nauczyla mnie robic ten chleb osoba, ktora ma taka ksywke ;P
  • 1
    original
    Opublikowano

    JaPaqc

    świetne chlebek, julian zna się na rzeczy
  • 0
    original
    Opublikowano

    natkapietruszki@op.pl

    to ten julian z madagaskaru?
  • 0
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    sama nazwa kusi, a i przepis zachęca do przyrządzenia takiego chlebka;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !