Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIŃSKI CHŁODNIK Z KWASEM CHLEBOWYM

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

botwinka 1 szt
masło 1 łyżka
ogórek 2 szt
pietruszka zielona 2 łyżki
koperek 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
śmietana 1 szkl
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PIŃSKI CHŁODNIK Z KWASEM CHLEBOWYM

Botwinkę umyć i drobno pokroić. W rondelku stopić masło, dodać botwinkę, skropić woda i dusić kilka minut, a następnie wystudzić. Ogórki obrać i pokroić w kostkę, połączyć z posiekaną zieleniną i uduszoną botwinką. Kwas chlebowy ubić trzepaczką ze śmietaną, doprawić do smaku sola i schłodzić. Połączyć z przestudzoną botwinką i zieleniną, ponownie schłodzić. Podawać z ugotowanymi młodymi ziemniakami z koperkiem i skwarkami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aga130982 27.04.2012 13:38
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak