Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Blok czekoladowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
woda letnia 2 łyżki
cukier 1 szklanka
kakao 3 łyżki
mleko w proszku 2 szklanki
herbatniki 5 małych paczek
orzechy garść
rodzynki garść
śliwki suszone garść
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: Blok czekoladowy

Do garnka włożyć margarynę, 2 łyżki wody i szklankę cukru to wszystko rozpuścić i ostudzić. Po ostudzeniu dodać 3 łyżki kakao, 2 szklanki mleka w proszku. Do tego skruszyć herbatniki dodać orzechy, rodzynki i pokrojone suszone śliwki. Całość porządnie wymieszać. Przełożyć do szklanego naczynia bądź tortownicy. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 17.03.2012 19:37
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak