Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik truskawkowy na zimno

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki świeże 1 kg
bita śmietana 4 opakowania
mleko 600 ml
galaretka truskawkowa 1 opakowanie
fczekolada starta 4 łyżki
Biszkopt
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik truskawkowy na zimno

formę wykładamy biszkoptem gotowym lub biszkoptami. Truskawki płukamy i usuwamy szypułki. Rozdrabniamy truskawki blenderem. 3/4 opakowania żelatyny rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dokładnie mieszamy z rozdrobnionymi truskawkami. zalewamy biszkopt tylko żeby go przykryło. pozostała żelatynę również rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.2 bite śmietany ubijamy w 300ml mleka i dodajemy żelatynę rozpuszczona i miksujemy razem. nakładamy na biszkopt. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w pół szklanki wody i studzimy. Pozostałe 2 bite śmietany również ubijamy w 300 ml mleka i mieszamy z ostudzona galaretką oraz dodajemy startą czekoladę i mieszamy dokładnie. Nakładamy na poprzednią warstwę. Kiedy troszkę stężeje wlewamy zrobione na początku truskawki z żelatyną. schładzamy w lodówce

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak