Sposób przygotowania

formę wykładamy biszkoptem gotowym lub biszkoptami. Truskawki płukamy i usuwamy szypułki. Rozdrabniamy truskawki blenderem. 3/4 opakowania żelatyny rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dokładnie mieszamy z rozdrobnionymi truskawkami. zalewamy biszkopt tylko żeby go przykryło. pozostała żelatynę również rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.2 bite śmietany ubijamy w 300ml mleka i dodajemy żelatynę rozpuszczona i miksujemy razem. nakładamy na biszkopt. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w pół szklanki wody i studzimy. Pozostałe 2 bite śmietany również ubijamy w 300 ml mleka i mieszamy z ostudzona galaretką oraz dodajemy startą czekoladę i mieszamy dokładnie. Nakładamy na poprzednią warstwę. Kiedy troszkę stężeje wlewamy zrobione na początku truskawki z żelatyną. schładzamy w lodówce

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !