Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak orzechowo - granatowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurczak 1
sok z limonki 60 ml
natka pietruszki
kolendra
mięta
koper
sól
pieprz
orzechy laskowe 150 g
cebula czerwona 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak orzechowo - granatowy

Kurczaka oczyścić, umyć, natrzeć solą, pieprzem i upiec, orzechy zemleć. Cebulę i świeże zioła drobno posiekać i wymieszać razem z sokiem z limonki. Kurczaka poporcjować, ułożyć w formie do zapiekania i polać ziołowym sosem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. na 15 minut. Przed podaniem posypać nasionami granatu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak