Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pizzerinki podwójnie serowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ketchup 4 łyżeczki
salami 8 plasterków
cebula 1 duża sztuka
żółty ser 20 dkg
sól do smaku
ciasto na pizzę 1 porcja
ser topiony 4 grube (wędzony)

Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki podwójnie serowe

Kroki postępowania

1
Ciasto na pizzerinki (przepis w mojej księdze http://www.doradcasmaku.pl/przepis/181371/ciasto-na-pizzerinki.html) podzielić na 4 części, z każdej rozciągnąć w rękach okrągły placek.
Krok 1 - Pizzerinki podwójnie serowe foto
2
Każdy placek posmarować łyżeczką ketchupu.
Krok 2 - Pizzerinki podwójnie serowe foto
3
Na każdym placku ułożyć po 2 pokrojone na mniejsze kawałki plasterki salami, pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojony w kostkę ser topiony wędzony. Oprószyć je lekko solą, posypać oregano.
Krok 3 - Pizzerinki podwójnie serowe foto
4
Posypać startym na tarce żółtym serem.
Krok 4 - Pizzerinki podwójnie serowe foto
5
Piec 20-25 minut w 180 stopniach.
Krok 5 - Pizzerinki podwójnie serowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 06.11.2013 15:43
ile seeera :D to coś dla mnie :)
ONY_za_kare 17.10.2013 11:05
pyszności!
jeta72 27.08.2013 15:24
bardzo lubię :-)
Weronika_eM 10.02.2012 23:06
lubię takie
ziutula
ziutula 12.11.2011 20:39
jest prawie 21:00 a ja bym ze 2 zjadła z ochotą...
Mati13 12.11.2011 17:14
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak