Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

świderki po sycylijsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 500 gram
mięso wieprzowe 250 gram
cukinia 150 gram
parmezan starty 100 gram
cebula 1/2
pomidory w puszce 500 gram
śmietana 30% 250 ml
SZCYPIOREK
pieprz
sól
papryka mielona
wino czerwone 100 ml
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: świderki po sycylijsku

Mięso kroimy w paseczki, podsmażamy na oleju, dodajemy posiekaną cebulę. Po chwili podlewamy czerwonym winem, Przyprawiamy i dusimy. W międzyczasie gotujemy makaron.
SOS: Śmietanę gotujemy na patelni, dodajemy pokrojone pomidory z puszki, przyprawy, szczypiorek oraz pokrojoną cukinię, dusimy przez kilka minut.
Następnie łączymy sos z mięsem, dodajemy starty parmezan. Po chwili wsypujemy ugotowany makaron i mieszamy. Dekorujemy jajkiem. smacznego!;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak