Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski twarogowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 3 łyżka
jajko 3
twaróg 45 dag
kasza manna 5 dag
śmietana 2/3 szklanka
mąka 1-2 łyżka
cukier puder 2 łyżka
konfitura
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski twarogowe

Masło utrzeć z żółtkami. Twaróg utrzeć ze śmietaną. Dodać kaszę manną. Ubić żółtka. Zagotować wodę dodać soli. Gotować 5-7 minut. Posypać cukrem pudrem, podawać z konfiturą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 30.08.2013 21:39
też już takie kulki robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak