Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyszne kurze udka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
boczek 2 plastry
udka z kurczaka 6
szalotki 5
sól
pieprz
estragon 1/2 łyżeczki
mleko 125 ml
rosół 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pyszne kurze udka

Na patelni stopić masło. Usmażyć boczek na złoto-brązowo. Dodać udka i pokrojone szalotki. Lekko podsmażyć. Doprawić do smaku, przykryć. Dalej gotować przez 40 minut. W misce wymieszać mleko z rosołem, polać kurczaka, dusić 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 26.06.2012 09:33
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak