Sposób przygotowania

Mięso pokroić na 5 plastrów, ubić je tłuczkiem, skropić sokiem z cytryny, posypać zielem angielskim i odstawić do lodówki na 2-3 godz. Następnie obtoczyć mięso w mące i zrumienić na oleju. Do tłuszczu po smażeniu mięsa dodać posiekany czosnek, ziele angielskie oraz sól i smażyć do momentu aż czosnek zrumieni się. Następnie wlać wino, zagotować, włożyć zrazy i dusić pod przykryciem na małym ogniu 1 godz. Podawać z kluskami kładzionymi lub kopytkami.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    Ciekawy przepis
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    czemu po marynarsku?
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bo najlepiej smakują jak się je w marynarce?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Hi hi - też mnie zainteresowało czemu po marynarsku ?
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    chciałem być marynarzem ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    smakowite polecam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !