Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowana kozina

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kozina 50 dag
masło 15 g
mąka 50 g
seler 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
cebula 1 sztuka
szałwia trochę
rozmaryn trochę
ocet winny 2 łyżki
wino 1/2 szkl
rosół 1 łyzka
cukier 1/2 łyzki
oliwa trochę
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: marynowana kozina

Pokrojoną na kawałki koźlinę zalać marynatą z wina i octu z dodatkiem pokrojonej marchwi i selera oraz szałwi i rozmarynu. W rondlu roztopić 20 masła i zrumienić posiekaną cebulę. Dodać mąkę i jeszcze 20 g masła, wlać rosół i wsypać cukier. Gotować 10 minut. Marynowaną koźlinę odsączyć, obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni z oliwą i resztą masła. Gdy tłuszcz na mięsie roztopi się, przełożyć je do rondla z podsmażoną cebulą, posolić, popieprzyć i dusić przez 1 1/2 godziny, dodając marynatę z warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak