Sposób przygotowania

Pokrojoną na kawałki koźlinę zalać marynatą z wina i octu z dodatkiem pokrojonej marchwi i selera oraz szałwi i rozmarynu. W rondlu roztopić 20 masła i zrumienić posiekaną cebulę. Dodać mąkę i jeszcze 20 g masła, wlać rosół i wsypać cukier. Gotować 10 minut. Marynowaną koźlinę odsączyć, obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni z oliwą i resztą masła. Gdy tłuszcz na mięsie roztopi się, przełożyć je do rondla z podsmażoną cebulą, posolić, popieprzyć i dusić przez 1 1/2 godziny, dodając marynatę z warzywami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !