Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki na zielono

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
mleko 100 ml
jajko 1 sztuka
szpinak mrożony 3 łyżki
oliwa 1 łyżeczka
woda gazowana 50 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki na zielono

Mąkę roztrzepujemy z całym jajkiem, mlekiem, wodą mineralną i łyżką oliwy. W miarę potrzeby dodajemy więcej mąki lub mleka tak, żeby ciasto było \" lejące się\", nie może być za gęste. Powinno rozlewać się po patelni. Na koniec dodajemy rozmrożony. Naleśniki smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron. Patelnię możemy skrapiać co jakiś czas odrobiną oleju. Tak przygotowane naleśniki można podawać z dżemem lub dowolnym nadzieniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 31.10.2013 17:13
Fajny pomysł
IKrakowianka 11.06.2013 22:00
fajny pomysł
BozenA 23.10.2011 10:29
super
BozenA 23.10.2011 10:28
super
basik00 01.03.2011 10:17
super !!
Aleksandra54 24.08.2010 17:24
Pycha!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak