Sposób przygotowania

Fasole namoczyc na noc w cieplej wodzie. Zmienic wode, gotowac do miekkosci.
Odlac wode, fasole osuszyc trzymajac garnek przez chwile na ogniu.
Cebule pokroic w talarki, pomidory w cienkie plasterki, czosnek wzdluz na
cienkie platki, zielona pietruszke posiekac drobno.
W rondlu rozgrzac olej, wrzucic cebule, czosnek, pomidory i zielona pietruszke. Oprosyc sola i pieprzem. Wymieszac. Zagotowac.Naczynie zaroodporne wysmarowac maslem, przelozyc do niego fasole i zalac sosem. Wstawic do srednio nagrzanego piekarnika i zapiekac 30 min.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !