Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golabki ryzowe w lisciach winogrona

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 50 dag
olej 125 ml
sok z cytryny trochę
sól do smaku
pieprz do smaku
cebule 3 sztuki
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 sztuka
koperek trochę
natka pietruszki trochę
mięta 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Golabki ryzowe w lisciach winogrona

Liscie winorosli wymyc dokladnie i osuszyc na sciereczce.
Cebule i dymke posiekac, wrzucic na rozgrzany olej i zrumienic. Dodac ryz,
zielona pietruszke, koperek, miete, sol i pieprz. Podlac mala iloscia wody,
wymieszac i gotowac 10 min. Ostudzic.
Na srodku kazdego liscia klasc lyzeczke farszu. Zawinac brzegi najpierw
wzdluz, a potem zrolowac tak, by farsz nie wydostawal sie na zewnatrz.
Rondel o grubym dnie wylozyc liscmi. Golabki ukladac na lisciach warstwami.
Dolac wode i sok z cytryny, dusic na srednim ogniu, pod przykryciem 1,5godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak