Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biały barszcz czosnkowo-chrzanowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 2 szt
kiełbasa 25 dag
cebula biała 1/2 szt
marchewka 1 szt
pietruszka
biały barszcz 2 szt
czosnek 2 ząbki
chrzan 1 łyżka
mąka 1 łyżka
jajko 3 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Biały barszcz czosnkowo-chrzanowy

Do ok 3 l wody wkładamy kostki rosołowe i starte warzywa gotujemy .Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy posiekaną cebulę ,pokrojoną w kostkę kiełbasę -pod koniec smazenia dodajemy łyżkę mąki mieszamy mocno i podlewamy wywarem z zupy . Do garnka z warzywami wlewamy rozrobione w odzie białe barszcze . Mieszamy i dodajemy pokrojone ziemniaczki po ok 15 min dodajemy smażoną cebulkę z kiełbasą i zasmażką . Gotujemy . Doprawiamy majerankiem ,dodajemy wyciśnięty czosnek i łyżkę chrzanu.Mieszamy .dodajemy ugotowane pokrojone jajka .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wojt@s
Wojt@s 07.02.2012 16:04
extra
Justyna Jussstiii 15.11.2011 10:01
super
iwa643 12.11.2011 08:14
Dodajemy natkę pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak