Sposób przygotowania

Kapustę kiszoną kroimy i gotujemy . Kapustę białą kroimy drobno gotujemy . Po ugotowaniu obie kapusty odcedzamy i łączymy . Na patelni podsmażamy pokrojony boczek i posiekaną cebule -dodajemy do kapusty. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojoną karkówkę dodajemy 2 łyżki czerwonej papryki smażymy . Po ok 20 min dodajemy mąkę mieszamy podsmażamy podlewamy wodą .Mięso dusimy do miękkości. dodajemy do kapusty . w garnku gotujemy śliwki -następnie odcedzamy dodajemy do bigosu.Wszystkie skąłdniki bigosu dobrze mieszamy doprawiamy solą ,pieprzem ,przyprawą w płynie . dodajemy wyciśnięty czosnek i majeranek. Dusimy jeszcze ok 10 min .

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    Najlepszy odgrzewany
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa/kalapurtka

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    mniam mniam:)
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    dawno nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !