Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZARLOTKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 3 szklanki
margaryna 1 kostka
jajko 3 szt
cukier puder 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon
jabłka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA

Margarynę posiekać z mąką.Dodać jajka,cukier puder i proszek do pieczenia.Zagnieść ciast,podzielić na 2 części- rozwałkować.Jedną położyć na wysmarowaną tłuszczem formę na niej ułożyć jabłka (obrane i starte na grubych oczkach),posypać cynamonem.Przykryć drugą częścią.Ciasto piec w temp. 180 stopni przez 40-45 min. Po wystygnięciu można wierzch posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 29.12.2011 10:43
proste, a pyszne
owca441 09.12.2011 21:15
dobra taka
ziutula
ziutula 29.11.2011 01:02
szarlotki uwielbiam różne
Natalia40 14.11.2011 21:48
MNiaamam
kanu83 14.11.2011 21:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak