Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebularz

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 30 dag
drożdże 2,5 dag
woda 3/4 szkl
oliwa 2 łyżki
sól do smaku
cebula 3 szt
ser żółty 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cebularz

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać pokruszone drożdże i wymieszać. Następnie wlać ciepłą wodę i wyrobić elastyczne ciasto, odłożyć do wyrośnięcia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość dodać szczyptę soli i ponownie wyrobić, odłożyć aby podrosło
Krok 1 - Cebularz foto
2
Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować, pokroić na kawałki. Z każdego kawałek ciasta rękami formować owalne placuszki, posypać pokrojoną cebulą.
Krok 2 - Cebularz foto
3
Oprószyć solą i posypać utartym żółtym serem. Piec w temp 180 stopni około 20 minut.
Krok 3 - Cebularz foto
4
Cebularz podawać zimny lub ciepły. Jest smaczny i bez konserwantów.
Krok 4 - Cebularz foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 19.09.2012 22:30
Wyglądają wspaniale.
Iwona51
Iwona51 12.12.2011 09:44
pycha
ziutula
ziutula 12.11.2011 12:24
też lubię...
sylwia / sytofala 11.11.2011 22:11
uwielbiam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak