Sposób przygotowania

Jabłka obrać, pokroić na kawałki, włożyć do rondla, podlać łyżką wody i rozgotować. Następnie wsypać cukier, cynamon i żelatynę. Dokładnie wymieszać. Masło z cukrem pudrem i cukrem waniliowym utrzeć na puszystą masę dodając stopniowo po 1 żółtku. Następnie dodać przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem delikatnie mieszając. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 45 minut. Po ostudzeniu przekroić na pół tak aby powstały 2 blaty. Na jeden wyłożyć mus z jabłek i przykryć drugim blatem, posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Uwielbiam takie ciasta.
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Szybkie ciasto, a jak smacznie się prezentuje.Z pewnością równie szybko znika z talerzyków.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Niebo w gębie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smacznie wygląda
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    bardzo dobre :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Szybkie i smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !