Sposób przygotowania

Mięsa umyć, osuszyć i pokroić w wąskie paseczki. Podsmażyć na oleju wraz z obraną i posiekaną cebulą. Osobno przesmażyć kiełbasę też pokrojoną w paseczki. Mięsa i wędlinę włożyć do garnka, wlać 8 szklanek zimnej wody, dodać koski rosołowe i gotować 20 minut. Koncentrat pomidorowy podsmażyć na połowie masła i dodać do zupy wraz z czosnkiem, winem, solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Gotować 15 minut. Ogórki pokroić w cienkie paseczki, przesmażyć na pozostałym maśle, podlać kilkoma łyżkami wody i dusić, aż zmiękną. Dodać je do zupy i gotować jeszcze przez 5 minut. Cytrynę obrać, oczyścić z albedo i bardzo drobno pokroić. Do każdego talerza włożyć kilka oliwek, trochę cytryny oraz 1 łyżkę śmietany i wlewać zupę.

Podawać z ciemnym pieczywem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    Ciekae jaki smak jest tej zuoy.
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    jak na zupę to trochę pracochłonne
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    ciekawa ta zupa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo interesujące
  • -1
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    trochę dużo roboty przy tym, chyba na wsi maja dużo wolnego czasu
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    dziwne połączenie składników...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !