Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po wegetariańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2
cukinia 1
brokuły 3
marchew 3
zielony groszek 20 dag
kukurydza 20 dag
fasola czerwona 10 dag
oliwa
przecier pomidorowy 2 łyżki
bazylia
oregano
ryż 200 g
bulion warzywny 750 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po wegetariańsku

Cebulę siekamy, cukinię kroimy w plasterki (nie obieramy), brokuły dzielimy na mniejsze kawałki, marchewki kroimy w kostkę. Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy pozostałe warzywa, podsmażamy mieszając. Do całości dodajemy przecier pomidorowy, bazylię, oregano, sól i pieprz - całość mieszamy. Na drugą patelnię wsypujemy ryż i smażymy na oliwie przez 3 min mieszając. Wlewamy bulion, przykrywamy i gotujemy aż płyn się wchłonie. Następnie łączymy ryż z warzywami i doprawiamy według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak