Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 2
śmietana 1/2 szklanki
jajko
ser tylżycki 20 dag
sól do smaku
tymianek szczypta
masło łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Selery zapiekane

Umyć selery, ugotować w skórce, ostudzić i pokroić w plastry, grubości 1cm. Wysmarować naczynie żaroodporne masłem i wysypać bułką tartą. Ułożyć w nim plastry selerów, posolić. Zalać jajem rozmąconym ze śmietaną, pieprzem i łyżką startego sera, na wierzchu posypać tymiankiem i resztą startego sera. Piec 10-15min w piekarniku. Podawać z pieczywem lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak