Sposób przygotowania

Wszystkie składniki starannie mieszamy, tak aby powstała gładka masa bez grudek. Rozgrzewamy głęboki tłuszcz. Łyżeczką kładziemy na gorący tłuszcz porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego.Smażymy racuszki z obu stron na rumiano. Możemy odsączyć z tłuszczu już usmażone na ściereczce lub papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem pudrem. Mi najbardziej smakowały na ciepło.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne z serkiem i na zimno...
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super, ciekawe i na pewno smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    pychotka;))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    ciekawe kluseczki
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    lubię takie placki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !