Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szybkie racuszki z serka homogenizowanego

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 250 g
cukier waniliowy 1 torebka
jajko 3 sztuki
mąka 1,5 szklanki
cukier puder do posypania
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Szybkie racuszki z serka homogenizowanego

Wszystkie składniki starannie mieszamy, tak aby powstała gładka masa bez grudek. Rozgrzewamy głęboki tłuszcz. Łyżeczką kładziemy na gorący tłuszcz porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego.Smażymy racuszki z obu stron na rumiano. Możemy odsączyć z tłuszczu już usmażone na ściereczce lub papierowym ręczniku. Posypujemy cukrem pudrem. Mi najbardziej smakowały na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 25.08.2012 16:33
lubię takie placki
gosia561 25.08.2012 09:02
ciekawe kluseczki
Betka 31.05.2012 14:19
pychotka;))
IKrakowianka 15.11.2011 09:04
super, ciekawe i na pewno smaczne
ziutula
ziutula 12.11.2011 20:44
smaczne z serkiem i na zimno...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak