Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz pomorski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 400 g
marchewka
bulion 500 ml
piersi z kurczaka 300 g
sok buraczany 500 ml
cebula 1
ziele angielskie
czosnek 1 ząbek
sok z cytryny
sól
pieprz
cukier
natka pietruszki
śmietana 4 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz pomorski

Marchewkę i buraki obieramy i kroimy na grube talarki. Do rondla wlewamy bulion. Dodajemy marchewkę, pierś i gotujemy. Gdy kurczak będzie miękki, wyjmujemy go na talerz. Do zupy dodajemy buraki, sok buraczany, pokrojoną w plasterki cebulę, ziele, liść laurowy i czosnek. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, solą, pieprzem i cukrem. Gotujemy kwadrans. Przed podaniem dekorujemy barszcz pokrojonym w paseczki mięsem, ćwiartką jajka i natką z pietruszki. Podajemy z łyżką śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 12.11.2011 10:50
supcio
ronald88 12.11.2011 10:50
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak