Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno z szczyptą soli, dodać cukier i ubijać do rozpuszczenia cukru. Dodać letnie mleko, olej-wymieszać. Następnie wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia- dodawać stopniowo do białek cały czas mieszając. Na końcu dodać rodzynki wymieszane w pół łyżce mąki. Wylać połowę ciasta do formy ułożyć jabłka ,dodać resztę ciasta.Piec w 160 st około 30 min do suchego patyczka.
Jabłko obrać ze skórki i pokroić w plasterki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    pięknie się prezentuje
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    nareszcie mam przepis na wykorzystanie nadmiaru białek,super
  • 3
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    ala z nieba mi spadlaś ....właśnie z pączków została mi cała szklanka białek...
  • 5
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ja właśnie też miałam białka po pączkach ,,,
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    dobry przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę wypróbować
  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    <b>ale ładna! jak osiągnąć ten efekt na górze??</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 3
    original
    Opublikowano

    alaaa

    mam silikonową formę w kształcie róży,kupiłam w lidlu
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    pyszna :-)
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    wygląda bardzo smacznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    wspaniały przepis u mnie też białka się marnują......
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna babeczka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super przepis można wykorzystać białka które nie raz zostają po pieczeniu innych ciast
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Fajny przepis na pewno go wypróbuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !