Sposób przygotowania

Drożdże posypujemy łyżką cukru, czekamy aż zaczną „robić”, a następnie rozpuszczamy je w letnim mleku. Do miski wsypujemy mąkę, robimy w mące dziurkę i w dziurkę wlewamy drożdże, które posypujemy lekko mąką, przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy w ciepłe miejsce, aż drożdże zaczną rosnąć. Gdy drożdże już podrosną dodajemy cukier, roztopioną palmę i jajka wyrabiamy ciasto, które odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. wyrośnięte ciasto zamieszać i wyłożyć na wysmarowana tłuszczem blachę. Na koniec przygotowujemy kruszonkę: zagniatamy masło, cukier i 200 g mąki. Ciasto posypujemy owocami i kruszonką i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 1 h.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    prosty i pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    pyszniutki
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    extra! :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena1110

    lubię taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Betka

    mmmm smaczne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !