Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka marmurkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 1 tabliczka
masło 1/2 kostki
cukier 10 dag
proszek do pieczenia 1/2 torebki
zapach do ciasta
jajko 3
śmietana 1/2 szklanki
budyń śmietankowy 1/2 torebki
mąka 25 dag
kakao 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: babka marmurkowa

Czekoladę stopić. Masło utrzeć z jajkami, cukrem i zapachem. Dodać 25 dag mąki i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Dodać śmietanę oraz proszek budyniowy. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej dodać czekoladę i kakao a do drugiej pozostałą mąkę. Na formy wlać na przemian ciasto. Piec godzinkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 04.01.2014 10:43
znakomita babka
Barbara33 04.04.2012 10:23
mmmmm....
iknbozka 05.02.2012 20:57
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak